Nejkvalitnější bavlna na světě?

Bavlna je materiál, který se liší hebkostí, pevností i prodyšností. Na trhu najdeme bavlněný satén, egyptskou bavlnu nebo třeba Pima bavlnu.

Kvalita bavlny se od sebe odlišuje díky délce vláken ve staplech, malých chomáčků, které rostou okolo semen rostliny bavlníku. Na základě toho rozlišujeme dlohouvláknitou, středněvláknitou a krátkovláknitou bavlnu.

Egyptská bavlna je právem označována za nejkvalitnější bavlnu na světě. Protože je představitelkou odrůd dlouhovláknité bavlny. Díky dlouhým vláknům je bavlna mnohem pevnější a měkčí.

Záleží na tom, zda bavlna pochází přímo z Egypta?

Egyptská bavlna neboli GIZA je pěstována křížením různých odrůd Gossypium Barbadense. Vlákna této bavlny mají zhruba 30 až 34 milimetrů, což se odráží v hebkosti, pevnosti, ale také prodyšnosti finálního výrobku. Nezáleží tedy na tom, zda je bavlna přímo z Egypta, ale jde především o to, aby v dané kategorii vlákno dosáhlo co nejlepších parametrů.

Jaké produkty z egyptské bavlny vyrábíme?

V naší nabídce najdete utěrky vyrobené právě z egyptské bavlny. Utěrky se vyznačují velkou savostí, jsou měkké a mají dlouhou životnost. Utěrky jsou skvělé nejenom na utírání ale i na leštění nádobí a skleniček. Utěrky se mohou prát až na 60°C a také je můžeme sušit v sušičce na prádlo.

Close Menu