Nejkvalitnější čaje ze Srí Lanky

Nenápadný malý stát v jižní části Asie, který se do roku 1972 jmenoval Ceylon, byl původně známý pro pěstování kávovníku a kakaovníku. Když ale zasáhla plantáže devastující houba, napadlo majitele doplnit plantáže čajovníky.  První keře čajovníku byly vysázeny v roce 1867. Koncem 19 století už se čajovníky rozšířili na 370 tisíc akrů půdy.

Kvalita ceylonských čajů je posuzována podle nadmořské výšky. Nejkvalitnější jsou sklízeny v nadmořských výškách kolem 2000 m. Místo, kde čaj roste, ovlivňuje chuť i aroma čaje.

Tradice zachovány

Největší produkce na Srí Lance je čajů černých. Všechny čajové lístky jsou sbírány ručně třikrát za rok, drží se tedy tradic. Sice je tato metoda extra náročná, avšak nenahraditelné, co se týče kvality výsledného nálevu. Dnes je Srí Lanka čtvrtým největším exportérem čaje a její čaje jsou považovány za nejčistší na světě. Protože obsahuje velmi malý obsah pesticidů a dalších chemických látek.

Příprava čaje černého je od 95°C a výš horké vody,  louhovat 1 až 5 minut. Příprava čaje zeleného je od 70 do 90°C horké vody louhovat po dobu 2 až 3 minuty.

Vybíráme pro vás ty nejkvalitnější čaje ze Srí Lanky v dárkovém balení. V nabídce máme čaje černé, zelené i v kombinaci bylinek.

Close Menu