Výhody nadzemního bazénu a jaké bazénové příslušenství je potřeba?

Hlavními výhodami nadzemního bazénu je menší finanční investice a kratší doba od pořízení k používání než u bazénu zapuštěného v zemi. Další výhodou je, že bazén můžeme kdykoliv demontovat a nebo třeba přesunout na jiné místo.

Jaké jsou typy nadzemních bazénů?

Nadzemní bazény dělíme na sezónní a celoroční. Na montáž je jednodušší sezónní bazén. Nejoblíbenější nadzemní bazén pro rodiny s malými dětmi je s nafukovacím prstencem, kdy samotné tělo tvoří třívrstvé PVC. Většinou stačí nafouknout pumpou a je hotovo. Dalším typem sezónního bazénu má samotnou konstrukci z trubkového rámu, samotné těleso je také tvořené z třívrstvého PVC. Výhodou je, že je stabilní a komfortní na koupání. Celoroční nadzemní bazén má stěnu z ocelového galvanizovaného plechu, vnitřek tvoří vynilová fólie. Tento bazén je pro ty, kteří nechtějí na zimu demontovat.

Co je důležité promyslet před samotnou stavbou nadzemního bazénu?

Je potřeba mít co nejrovnější a nejpevnější povrch, na který se bude nadzemní bazén stavět. Pokud nemáte betonové podloží, můžete si pomoc jinak. Z jemného písku si můžete vytvořit vyrovnávací podloží, maximálně do výšky 1 cm.  Poté je nutné umístit pod bazén geotextilní podložku, aby nedošlo k protržení bazénu. Podložka zabrání plesnivění a prorůstání plevele. Také doporučujeme vybrat si slunné místo.

Jaké bazénové příslušenství je nezbytné?

Aby bylo koupání v bazénu, co nejpříjemnější je důležité se o bazén důsledně starat. Různé mechanické nečistoty odstraníme za pomocí skimmeru, filtrace, hladinové síťky či bazénového vysavače. A ještě si můžeme pomoci krycí plachtou, která může být solární a rovnou nám udržuje vyšší teplotu vody. Jelikož je voda v bazénu přirozeným prostředím pro různé bakterie a mikroorganismy, musí se používat bazénové chemie.

Close Menu